تو این پادکست صبا معصوم نیا رتبه یک کنکور 1403 در مورد روش مطالعه شیمی کنکور توضیح میده بصور کلی موارد زیر تو ویس بررسی میشن :
موضوعات بحث شده در این پادکست :
۱. روش مطالعه پیش از کلاس
۲. اهمیت تمرکز در کلاس
۳. روش مطالعه بعد از کلاس
۴. منابع مطالعاتی و نحوه استفاده از آنها
۵. روش مرور و جمع بندی
۶. نکات کلی درباره درس شیمی
۷. نحوه برخورد با مسائل
۸. تقسیم بندی سوالات شیمی (مفهومی و محاسباتی)
۹. روش برخورد با مباحث حفظی
۱۰. اهمیت تمرین مستمر در حل مسائل
۱۱. روش های کمکی مثل خلاصهن ویسی و رمزگذاری
متن و توضیحات پادکست روش مطالعه شیمی رتبه یک کنکور
برای درس شیمی من با یه فاصله کوتاهی، معمولا قبل از کلاس یه پیش خوانی تقریبا سبکی از خود متن کتاب درسی شیمی داشتم در حد این که ذهنم آماده باشه که قراره چه چیز هایی یاد بگیرم و مطالب تقریبا چطوریه.
بعدش داخل کلاس شرکت میکردم. دیگه فکر میکنم لازم به ذکر نیست که برای این که بازده مطالعه مون یعنی تایم مون بیشتر باشه و از وقت مون درست استفاده کنیم، خب لازمه که با نهایت تمرکز شرکت کنیم داخل کلاسها و کاملا همه حواس مون و دقت مون سر اون یادگیری مون باشه.
معمولا روز بعد از کلاس، یعنی صبح روز بعد، تایمی که خودم بهترین بازده رو داشتم، جزوه و درس منبع اول مون رو می خوندم که منبع اول برای من داخل شیمی کتاب مبتکران بود. از بعد از ظهر همون روز یا روز بعدش شروع میکردم زدن تست ها ی منبع اول که باز همون مبتکران بود. به نسبت بقیه درسها تعداد منابعم کمتر بود به خاطر این که این منابعی که استفاده می کردم همه شون خیلی جامع و کامل بودن و تعداد تست ها شون بالا بود.
معمولا در طی چند روز می زدمشون، یعنی بر خلاف بقیه منابع که سعی میکردم هر مبحث رو داخل یه روز همه تست ها ش رو بزنم، برای شیمی معمولا فرصت نمی شد و در طی چند روز تست های منبع یه مبحث رو میزدم. گفتم چند روز زدن تست های منبع اول هم طول میکشید. البته در روند همون تست زنی هم که هر ریز مبحثی که تموم میشد، دوباره مرور کتاب رو همزمان شروع می کردم.
بعد از تموم شدن تست های منبع اول، تقریبا با فاصله یه هفته یا کمتر، درس نامه منبع دوم رو میخوندم و باز با فاصله یک روز تقریبا شروع میکردم زدن تست های منبع دوم که برای من کتاب نردبام تکمیلی بود. این کتاب هم خب تست های سطح بالا و خوبی داره و تعداد تست هاش هم حالا به نسبت اون سختی شون زیاده و این هم معمولا در طی دو سه روزی میزدم. این منبع رو هم تا زمانی که تست هاش تموم بشه و دوباره هم گام با اون مرور مطالب کتاب درسی هم داشتم.
وقتی که هر درسی به طور کامل، یعنی بهتر باشه بگم که هر فصل شیمی که تموم میشد، برای مرور و جمع بندی نهایی کتاب سه سطحی هم می زدم و خوب آزمون های مختلف آزمایشی مختلف رو میزدم و مطالب تثبیت میشد در ذهنم.
چند تا نکته کلی اگه بخوام برای شیمی بگم:
– شیمی هم مثل زیست فکر میکنم متن کتاب خیلی مهمه و لازمه که تقریبا روی کتاب کاملا مسلط باشیم
– خوبه که هر دفعه که یه منبع تست میزنیم دوباره متن کتاب رو بخونیم
– البته من خودم برای این درس نسبتا درسنامه هم زیاد میخوندم چون نسبت به متن کتاب یه تنوعی برام داشت
– شیمی رو فکر میکنم مثل زیست اونقدر ابهام دار نیست یا اونقدر سلیقه ای نیست و خود درسنامه رو هم میشه به عنوان یه منبعی که دقیقا مطابق کتاب رو آورده باشه بهش نگاه کرد و برای مرور و تثبیت مطالب از اون هم استفاده کرد
– میگم چون حالا بعضی ها یه ذره تنوع و بالاخره حالت کمتر خستهکننده دارن از این نظر برای خود من کمک کننده بودن خوندن درسنامه های مختلف
– ولی خب لازمه که دیگه به نکات حاشیه ای هم خیلی گیر ندیم و خیلی هم اجازه ندیم که وقت ازمون بگیره
برای یه سری مسائل و مواردی که روش های مختلفی دارن مثل همین استوکیومتری یا محلولها و اینها، روشها و فرمول های مختلفی براشون مطرحه. به نظر من برای این روش ها، برای این مسائل، روشهای مختلف رو باهاشون آشنا بشین ولی در نهایت یکیشون رو فقط انتخاب کنین و تسلط رو روی همونمورد افزایش بدین و مسائل و سوالات رو با همون روش بیشتر حل کنین. سعی نکنین که همزمان روی چند تا فرمول بخواین مسلط باشین که سر جلسه آزمون میتونه خیلی گیج کننده باشه و از اون فایدش می افته. به نظرم داخل این ها یعنی تسلط کامل روی یکی از این سبک ها می تونه کافی باشه. یعنی سر این ها لازم نیست وسواس داشته باشیم روی دونستن همه راههای ممکن.
حالا شیمی رو معمولا چند تا بخش میکنند: مسائل و محاسبات و سوالات مفهومی. برای سوالات مفهومی به نظرم اون مرحله یادگیری خیلی مهمه. یعنی درسنامه ای که میخونیم یا اساتیدی که باهاشون کلاس میگیریم خیلی مهمه که بتونن مباحث مفهومی رو خیلی خوب انتقال بدن.
برای مسائل خب تست خیلی زیاد و تمرین تکرار خیلی زیاد لازمه. برای رسیدن به تسلط داخل این سؤالها، داشتن یه روتین مسائل رو توصیه میکنم. به نظرم چیز خوبیه. من خودم این کار رو تقریبا دوران جمع بندی فقط انجام دادم و برام کمککننده بود.
توصیه میکنم اگه حالا بازه های زودتر هم شروعش کنید خیلی میتونه کمک کنه در بالا رفتن سرعت حل مسئله. و مباحث حفظی هم که راهی که براشون توصیه میکنم رمزگذاریه. یعنی واقعا بعضا داخل شیمی سه سال انقدر این حفظیات زیاده که واقعا هیچ راه بهتری برای حفظ کردنشون نمیمونه جز این که از این رمز های خود ساخته استفاده کنیم. .
واقعا نمیشه بعضی چیز ها رو همه شون رو حفظ کرد و خب خلاصه نویسی، یعنی اگه حالا برگه های کوچیکی میتونیم برای خودمون خلاصه نویسی کنیم و بچسبونیم به در و دیوار اتاق و پشت میز تحریر و این ها که هی هر روز ببینیمشون و هی برامون تکرار بشن، فکر میکنم این ها میتونه کمک کننده باشه برای تسلط پیدا کردن روی سوالات حفظی. همین، فکر میکنم دیگه چیزی نباشه. امیدوارم که براتون کمککننده بوده باشه.